Nieuws
Geplaatst op 2 oktober 2017 om 15:43 uur

Oproep voor inval roulatiepool kinderartsen


Beste collegae,

Via deze oproep probeert de Expertisegroep Global Child Health kinderartsen bijeen te brengen die het mogelijk willen maken om voor elkaar waar te nemen op basis van een voorlopig contract voor korte tijd (1 week tot 3 mnd.) Hierdoor zou aan de vraag naar Nederlandse kinderartsen voor ziekenhuizen, klinieken of projecten in Aruba, Bonaire, Curacao, St. Maarten, in Afrika of waar dan ook ter wereld (artsen zonder grenzen), en dus ook in NL, voldaan kunnen worden. 

Zou je ook niet eens als kinderarts buiten de geografische en persoonlijke grenzen een tijdje willen werken of gewoon even buiten de zogenaamde “comfort zone” een kijkje willen nemen? Je weet dat dit goed is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, persoonlijke motivatie en niet in de laatste plaats voor kinderen overal ter wereld die van je hulp gebruik kunnen maken.

Eigenlijk zijn er best af en toe wel mogelijkheden om in het kader van een sabbatical, wat bijverdienen, iets leuks en nuttigs doen als pensionado, je eerste of tussentijds baantje als jonge klare, etc., een korte tijd waar te nemen in het buitenland of als gevolg daarvan in een praktijk in eigen land. De kunst is een tijdelijke afwezigheid in eigen praktijk in NL zodanig zonder extra kosten op te vangen dat dit praktisch mogelijk wordt.  

Na een korte inventarisatie door mijzelf zijn er genoeg collegae die best wel een tijdje in den vreemde willen werken maar het niet kunnen omdat ze zelf werkzaam zijn in een praktijk ergens in Nederland en geen waarnemer kunnen vinden. Bij vervanging van jouw korte afwezigheid wil de baas natuurlijk liefst geen extra geld kwijt zijn. En jij wil wel verzekerd blijven en je pensioen blijven opbouwen. BKV en andere uitzendburo’s zijn duur en rekenen extra kosten bovenop het loon. Daarentegen zou je met gesloten beurzen kunnen waarnemen en bestaat er soms ook een mogelijke constructie dat, indien betaalbaar, het ziekenhuis in het buitenland de eventuele extra kosten bijlegt.

Zodra er zich maar iemand beschikbaar stelt voor b.v. een waarneming in Nederland, kan een ander naar een plek waar die iemand wellicht zelf niet heen wil of kan maar wel een kinderarts nodig is. Dus ik wil een lijst met mogelijk beschikbare collegae aanleggen:

-wie wil er ooit tijdelijk o.b.v. een kort contract in het buitenland werken.
-wie wil er in NL waarnemen voor iemand die een kort contract in het buitenland wil gaan waarnemen.
-Is het mogelijk om de 2 bovenstaande zaken onderling voor elkaar te regelen.
-welke projecten, klinieken in het buitenland/binnenland kunnen tijdelijk een kinderarts gebruiken?

We hopen op een paar positieve reacties zodat we dit voor elkaar en kinderen kunnen waar maken. Je kunt mailen naar secretariaat via de website www.intchildhealth.nl onder kopje CONTACT

Vr groeten, Jeanine Punt, namens de Expertisegroep Global Child Health


Bestand openen
1507124659_Roulatie-inval-pool-kinderartsen.pdf


Expertisegroep Global Child Health
© Copyright 2024
Contact
Beheer
Deze website is ontwikkeld door Romilan ICT